Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk Leiderschap   

3-daagse leiderschapstraining, 

Leiderschap hoort bij het leven. Iedereen moet in meerdere of mindere mate leiderschap laten zien in zijn of haar leven. Iedereen geeft leiding aan zichzelf en sommigen ook aan anderen. Is het niet in een leidinggevende functie, dan is het minstens zo belangrijk om leiding te kunnen nemen over je eigen leven. Sommige functies in het leven vragen extra om leiderschap. Als je zelfstandig ondernemer bent, een team moet aansturen, of een gezin draaiende te houden hebt.

In deze driedaagse gaan we jouw leiderschapskwaliteiten nader bekijken. Zijn er al kwaliteiten die jij van nature inzet, maar waar je je nog niet bewust van bent? En hoe kom je eigenlijk over op anderen? Waar laat jij al sterke natuurlijke leiderschapskwaliteiten zien en van welke kanten van jouzelf zou jij je meer bewust van willen raken?
We gaan dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken bekijken. We werken hierbij van binnen naar buiten:

Dag 1: In de eerste trainingsdag leer je met behulp van paarden, aan de hand van het model van Natuurlijk Leiderschap;

  • contact maken op basis van vertrouwen,
  • uitnodigen,
  • duidelijk zijn,
  • richting geven,
  • anderen motiveren en in beweging zetten
  • dichtbij en op afstand te sturen en
  • te vertrouwen op je eigen gevoel en daarnaar handelen.

Paarden kijken niet naar een visitekaartje met een titel, ze reageren enkel heel puur op wat ze bij jou voelen. Hierdoor zijn ze een perfecte en eerlijke spiegel als het gaat over Natuurlijk Leiderschap. We doen veel samen met de paarden. Ook als je niets met paarden hebt, is dit ontzettend waardevol. Paarden zijn intuïtieve leermeesters waarmee we ervaringsgericht aan het werk gaan. We blijven met beide benen op de grond staan en ervaring met paarden is niet nodig.

Dag 2: In de tweede trainingsdag vertalen we de ervaringen die we met de paarden opgedaan hebben naar praktische (werk)situaties waarin leiderschap wordt gevraagd. Op deze manier kunnen we met de opgedane kennis de vertaal slag maken naar jouw dagelijkse praktijk aan de hand van ervaringen en inzichten. Deze dag is zodanig ingericht dat je een duidelijk beeld krijgt hoe je het natuurlijk leiderschap in je dagelijkse (werk)leven kan integreren.

Dag 3: Op de derde trainingsdag verkennen we de grotere context waarin je functioneert. We kijken naar de systemen waarbinnen jij een plek hebt. Denk aan de organisatie waar je werkt, waar je sport, je huidige gezin, je gezin van herkomst. Allemaal dynamieken waarmee we dagelijks te maken hebben. We onderzoeken wat er nodig is om ook in deze context leiderschap te laten zien. We werken deze dag met de methodiek van (organisatie)opstellingen. Ook deze dag hebben de paarden een rol.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor mensen die leiding geven, zelfstandig ondernemer, een team aansturen, project ontwikkelaars etc. In kleine groepen met gelijkgestemden zodat we kunnen leren van elkaar.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek mail of bel Carina bramascoaching of Therese  marengo trainingen 

Kosten voor deze geheel verzorgde driedaagse training zijn  2.447 (exclusief locatie en BTW, inclusief materiaalkosten)