Motivatie en tijdbesparen

Op het eerste gezicht lijkt het alsof er geen verband bestaat tussen motivatie en time-management.
Toch leerde ik dat het wel het geval is van mijn paard!

Mijn paard had bedacht dat ze het erg eng vond om de stal deur door te lopen, de stal uit. Zelfs zo eng dat het echt tijd kostte. Soms stond ik haar wel een kwartier lang over te halen dat ze echt die stal uit kon/moest komen. Als ik geen rekening met die extra tijd hield die het vaak kostte kwam ik te laat bij de les of kon ik korter rijden i.v.m andere afspraken.

Natuurlijk probeerde ik van alles: met een ander paard, met voer, met boos worden, met geduld, niets hielp.

Tot ik me realiseerde dat het alleen een probleem was als ze de stal uit moest….
Er in was geen probleem. Kost in ieder geval geen tijd. Er was soms een lichte twijfel maar de stal in ging veel sneller dan de stal uit…

Ik realiseerde me dat het blijkbaar alles met motivatie te maken had. Mijn paard was veel gemotiveerder om de stal in te gaan. Natuurlijk veel prettiger dan eruit en aan het werk moeten…
Waarschijnlijk draait ze het van de zomer om. Als ze dan s’morgens haar stal uitgehaald wordt is dat om naar de wei te gaan, dat is veel leuker dan s’middags je stal weer in.

Toen ik dat had ontdekt kon ik tijd besparen, niet door mijn paard nog een keer te vertellen dat ze echt wel onder de deur door paste maar door de motivatie haar stal uit te komen te vergroten.

Dit tijdbesparende idee kan je op heel veel situaties toepassen. Ga jezelf maar na, als jij gemotiveerd bent om iets te doen hoeft niemand jou er op te wijzen dat je, je taak nog af moet maken.