Het spiegelen met paarden is geen traditionele manier van trainen of coachen. Het is een ervaringsgerichte manier van leren en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Door de pure reflectie van het paard kan je snel naar herkenning gaan. Van daaruit naar inzicht en van inzicht naar gedragsverandering (meer zelfvertrouwen, minder oordelend, minder stress, daadkrachtiger, beter grenzen bewaken, bewuster van gedrag).

Er wordt gewerkt vanuit rust en ontspanning, met betrouwbare paarden en op een paard-en mensvriendelijke manier.
Omdat een paard een prooidier is, is deze afhankelijk van zijn kudde en altijd alert op de kleinste signalen. Het paard kent maar één taal en dat is lichaamstaal.
Daarom kan het paard ons heel goed lezen en zul je versteld staan over de kleine signalen die het oppikt.

Een sessie speelt zich af in een ring. De deelnemer en het paard staan samen in de ring op het moment dat je samen met het paard bent is het voor het paard van belang wat hij aan jou heeft:

  1. Ben jij te vertrouwen?
  2. Wil ik een verbinding aangaan?
  3. Wat is de rangorde?

Het paard heeft geen oordeel en er is geen goed of fout.

Het paard is te gebruiken bij individuele sessies maar ook bij teamsessies. Het paard is een teamplayer pur sang! Ook thema’s over leiding nemen/geven binnen een team, communicatie, motiveren, inlevingsvermogen en oplossingsvermogen, kunnen aan bod komen.